Sigorta Poliçesi Okuma Eğitimi

Bu Eğitim programında bireysel ve kurumsal sigorta poliçelerinde satın alımı yapılırken hangi kriterlere göre sigorta poliçesi alınmalı gibi pek çok temel konu yanında sektöre ve bireye göre poliçelerinde detaylı bir şekilde anlaşılması amaçlanmaktadır.

Sigorta poliçesi satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sigorta yaptırırken en önemli unsur, sigorta şirketinin vermiş olduğu teminatların kişinin beklentilerine uygunluk göstermesidir. Poliçede yer alan şartları detaylı bir şekilde incelemeden satın alacağınız sigorta, haklarınızı bilmemeniz ve bunun sonucunda sigortanızı kullanmak istediğiniz bir durumda maksimum faydayı alamamanızla sonuçlanabilir. Poliçede yer alan genel şartlara ek olarak sunulan özel teminatların kapsamını bilmeniz, sigortanın sağladığı avantaj ve dezavantajlara hâkim olmanızı sağlar.

Sigorta poliçesinde taraflar kimlerdir?

Sigorta poliçesinde; sigorta şirketi (sigortacı), sigortalı, sigorta ettiren ve sigortadan faydalanan olmak üzere dört taraf bulunur. 

  • Risk unsurunu üstlenen ve özel çalışma izinlerine bağlı olarak sektörde faaliyet yürüten sigorta veya reasürans şirketleri sigortacı olarak anılır. Söz konusu şirketler anonim veya kooperatif olarak kurulabilir. 
  • Sigortalı; karşılıklı varılan anlaşma neticesinde risklerini satan taraf olarak, hasar oluşması sonucunda sigorta şirketinden tazmin için yasal olarak talep hakkı bulunan kişidir.
  • Sigorta ettiren ise sözleşmenin kurucu taraflarından olup, sigortayı satın alan kişidir. Bu kişi, sigortayı kendi menfaati dışında üçüncü bir şahıs lehine yaptırabilir ancak doğabilecek sorumluluklar kendisine aittir. 
  • Sigortadan faydalanan taraf ise lehtar, alacaklı/ipotekli veya zarar gören 3. şahıslardır.

Sigorta poliçesinde yer alan teminatlar genişletilebilir mi?

Zorunlu trafik sigortası ve zorunlu deprem sigortasında teminat altına alınan riskler kanunen belirlenmiştir ve ilgili poliçeler belirtilen hususlar çerçevesinde hazırlanır. Bunlar haricindeki ihtiyari sigorta türlerinde düzenlenen poliçeler, herkes için geçerli olacak genel şartların yanı sıra, şirketlerin inisiyatifiyle ek olarak teminat altına alınacak koşulları içeren özel şartları bulundurabilir. Bu özel şartlar kapsamında, güvence verilen durumlar genişletilebilir ve sigortalının ihtiyaç duyacağı koşulları içerecek şekilde kişiselleştirilebilir. 

Sigorta poliçe ücretleri hesaplama nasıl yapılır?

Sigorta poliçelerinin ücretleri ve buna bağlı olarak ödenecek olan prim tutarı, sigorta çeşidine bağlı olarak değişiklik gösterir. Sigorta şirketleri, zorunlu veya ihtiyari olarak yapılacak olan sigorta poliçesinde yer alan teminatların kapsamı ve sunulan hizmete dair detaylar üzerinden ücretlendirme yapar. Poliçeye eklenecek özel şartlara bağlı olarak verilen güvencelerin kişiselleştirilmesi, prim bedeline yansıyarak ödenecek tutarı etkiler. İhtiyaçlarınıza en uygun poliçeye en iyi fiyat garantisiyle sahip olmak için sigortam.net üzerinden teklif alabilir, riskler karşısında kendinizi güvence altına alırken bütçenize uyan bir ödeme planıyla ekonomik yönden de avantaj sağlayabilirsiniz.

Sigorta poliçesi nasıl kesilir?

Sigortalama süreci; sigorta çeşidine bağlı olarak ihtiyaç duyulan bilgilerin yanı sıra, poliçede zorunlu olarak yer alması gereken temel ve kişisel bilgilerin eksiksiz bir şekilde sigorta şirketine ulaştırılması ile başlatılır. Sigorta şirketi, hizmet talebini takip eden 24 saat içerisinde sigorta poliçesini hazırlayarak sigortalıya teslim etmekle yükümlüdür. Zamanında ulaştırılmayan poliçeler ile ilgili doğacak olan hukuki sorumlulukların tümü sigorta şirketine aittir. Karşılıklı anlaşmaya varılması ve tarafların poliçede yer alan teminatları onaylayarak imzalaması sonucunda, düzenleme yasalara uygun bir şekilde yapıldıysa, sigorta poliçesinin geçerlilik süresi başlamış olur. 

Sigortam.net üzerinden online olarak hızlı bir şekilde farklı sigorta poliçelerine ulaşarak bunları karşılaştırabilir ve size en uygun sigortaya avantajlı fiyatlarla hemen sahip olabilirsiniz.

Sigorta Poliçesi Okuma Eğitimi
  • Eğitim Adı: Sigorta Poliçesi Okuma Eğitimi
  • Sertifika : KTO Karatay Üniversitesi Onaylı Katılım Belgesi
  • Eğitim Başlangıç Tarihi : 23 Ekim 2022
  • Eğitim Süresi : 3 Saat
  • Eğitim Metodu : Örgün Eğitim (YüzYüze)
  • Saatler : 17:00-20:00
  • Eğitim Yeri : KTO Karatay Üniversitesi
  • Eğitimci : Dr. Seyfettin KURT