OYUN TERAPİSİ SERTİFİKA PROGRAMI
Oyun Terapisi Eğitimi
Oyun tüm çocukların vazgeçilmezidir. Yetişkinler için konuşmak neyse, çocuklar için de oynamak odur. Çocuklar oynayarak kendilerini ifade edeler, oynayarak rahatlarlar, oynayarak gelişirler. Çocuklar oyunu dilleri, oyuncakları ise kelimeleri olarak kullanırlar. Bu nedenledir ki, çocuklarda bulunan davranış ve psikolojik problemlerin çözülmesinde oyun sıklıkla kullanılmaktadır.
Oyun Terapisi
Oyun Terapisi, çocukların yaşadıkları davranış problemlerin ve psikolojik problemlerin oyun yolu ile iyileştirilmesidir. Bu problemler kaygı, korku, takıntı, agresyon, parmak emme, tırnak yeme gibi problemler olabilir. Oyun terapisi çocukların iyileştirilmesinde 1950 yıllarından sonra sıklıkla kullanılmaktadır. Oyun terapisinin 10 üzerinde ekolü bulunmaktadır.
Eğitimin Hedefi
Eğitimde katılımcılar yönlendirilmemiş ve bilişsel davranışçı oyun terapisi yaklaşımı konusunda bilgi ve deneyim sahibi olacaktır.
Eğitimin İçeriği
Eğitimde Yönlendirilmemiş oyun terapisi, Bilişsel davranışçı oyun terapisi, sanat terapinin oyun seansı içerisinde kullanımı ele alınacaktır.
Katılımcılar
Eğitime ruh sağlığı alanında çalışanlar,çocuk gelişimi uzmanları, psikolog ve psikolojik danışmanlar ve bu alanların 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılabilir.
- Eğitim Adı: OYUN TERAPİSİ SERTİFİKA PROGRAMI
- Eğitim Süresi : 16 Saat